Ondernemende starters

 
••••••••

Ondernemende starters op de flexibele arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt flexibiliseert in rap tempo. Sinds de crisis bieden werkgevers nog minder vaste contracten. Zij werken liever met tijdelijke werknemers en zelfstandigen. Dit vraagt van starters op de arbeidsmarkt een fikse portie ondernemerschap. Tenminste… als ze interessant willen blijven voor werkgevers. In welke sectoren liggen kansen voor zzp’ers en flexwerkers en waar juist niet?

Vroeger gingen mensen na hun studie ergens aan de slag waar ze vaak de rest van hun werkzame leven bleven. Tegenwoordig zijn bedrijfsjubilarissen eerder uitzondering dan regel. Sinds de economische crisis geven werkgevers nog vaker de voorkeur aan tijdelijke contracten. Of ze gaan helemaal geen arbeidsovereenkomst aan, maar kiezen voor uitzendkrachten of zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). En hoewel de economie nu voorzichtig herstelt, lijken ze deze koers niet meer te wijzigen.

Keuze in contracten
Het aanbod van flexibele arbeidscontracten is best groot. Denk aan een kortlopende arbeidsovereenkomst, een uitzendovereenkomst of een oproepcontract. Dit laatste is vooral van toepassing op werkgevers die hun personeel flexibel willen inzetten. De werknemer is dan in dienst voor een flexibel aantal uren. Toch liever een vast contract? Dan kom je al snel uit in de handel, de zorg of de industrie.

Klik op de afbeelding hieronder voor een overzicht van het aantal flexibele contracten per sector.

De kansen voor zzp’ers op de arbeidsmarkt lijken de komende jaren flink te groeien. Bij de inzet van zzp’ers hebben opdrachtgevers wel de lusten – specifieke expertise, maar niet de lasten van een vast dienstverband. Zzp’ers worden vooral voor losse klussen of korte perioden ingeschakeld. De komende tijd neemt het aantal zzp’ers toe in bijvoorbeeld de sector vervoer en bij de overheid.

 

Werkgevers kiezen voor ondernemers

In 2013 werkten voor het eerst meer organisaties met zzp’ers dan met uitzendkrachten. Werkgevers lijken dus de voorkeur te geven aan ondernemers. Wel hangt dit sterk af van het soort werk dat ze aanbieden. Uitzendkrachten zijn vooral in trek in piekperioden en voor laaggeschoold productiewerk. Bedrijven die zo nu en dan specifieke kennis of ervaring nodig hebben, schakelen eerder zzp’ers in.

Het percentage bedrijven binnen een sector dat zegt in sterke mate flexibele contracten aan te bieden.

Landbouw: 21,6%
Industrie: 13,1%
Bouw: 11,5%
Handel: 17,8%
Horeca: 34,6%
Vervoer en communicatie: 24,5%
Financiële dienstverlening: 20,7%
Zakelijke dienstverlening: 27,5%
Overheid: 48,8%
Onderwijs: 25,7%
Gezondheids- en welzijnszorg: 22,6%
Overige dienstverlening: 26,4%

Flexbarometer / WEA 2008-2012